Glazované ovoce 1

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 390 g Cukr krupice
  • 155 g Kukuřičný sirup
  • 235 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 252 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1.3 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Položíme alobal nebo silikonovou podložku na pečicí plech, alobal postříkáme olejem ve spreji.

  • 2

    Čerstvé ovoce které jsme zvolili ( viz poznámka )omyjeme studenou vodou a osušíme poťukáváním utěrkou.

  • 3

    Do středně velkého rendlíku nalijeme 235 ml vody, přidáme krupicový cukr a světlý kukuřičný sirup, za stálého míchání ohříváme na středně velkém ohni, přivedeme k varu. Navlhčeným štětcem setřeme sirup ze stěny rendlíku, tím zabráníme vzniku krystalů. Do rendlíku vložíme cukrářský teploměr, bez míchání zahříváme až na 149 °C, to bude trvat 15-20 minut.

  • 4

    Po dosažení teploty 149 °C rendlík odstavíme a necháme sirup chladnout, dokud nepřestane bublat.

  • 5

    Hroznové víno nebo jahody můžeme při namáčení držet za stopku, jiné druhy ovoce namáčíme napíchnuté na párátko. Do situpu je musíme zcela ponořit, pracujeme velmi opatrně, protože sirup je horký. Nadbytečný sirup necháme po vytažení okapat zpět do rendlíku. Namočené ovoce odkládáme na alobal nebo na silikonovou podložku na plechu. Když nám sirup při namáčení příliš zhoustne, krátce ho zahřejeme a pokračujeme v namáčení.

  • 6

    Necháme glazuru zcela ztuhnout při pokojové teplotě. Glazura není příliš stálá, glazované ovoce nejlépe vypadá i chutná pouze několik málo hodin.

Komentáře k receptu