Fudge s bonbony s arašídovou pomazánkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 281 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 14 g
- Sodík 91 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 10.2 mg
- Draslík 88.2 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Alobalem vyložíme zapékací mísu o rozměrech 23 x 23 cm, alobal postříkáme olejem ve spreji.
-
2
Do středně velkého rendlíku vložíme na kostičky pokrájené máslo a na mírném ohni je zahříváme, dokud se téměř všechno nerozehřeje. Přilijeme plnotučné kondenzované mléko, přidáme krupicový cukr a sůl, mícháme, dokud není cukr rozpuštěný. Navlhčíme štětec a setřeme směs ze stěny rendlíku, tím zabráníme tvorbě krystalů. Vaříme, dokud směs nezačne vřít, pak do ní vložíme cukrářský teploměr a za občasného míchání vaříme do teploty 113 °C. Odstavíme rendlík a do směsi přidáme marshmallow krém, arašídovou pomazánku a vanilkovou příchuť. Mícháme, aby se přísady do směsi zapracovaly a utvořila se hladká hmota.
-
3
Asi polovinu hmoty nalijeme do připravené mísy s alobalem a rovnoměrně ji rozetřeme, posypeme polovinou miniaturních bonbonků s arašídovou pomazánkou a zalijeme je druhou polovinou hmoty. Hmotu rozetřeme, aby byla rovnoměrně vysoká, posypeme ji zbývajícími bonbonky, které se začnou trochu rozehřívat, proto musíme pracovat rychle a nesmíme pohybovat mísou.
-
4
Fudge uložíme přes noc v pokojové teplotě, nebo alespoň na 3 hodiny v chladničce, aby dobře ztuhlo. Poté vyjmeme fudge z mísy a odstraníme alobal. Ztuhlou hmotu rozkrájíme ostrým velkým nožem na kousky 2,5 x 2,5 cm, pečlivě je zabalíme a v uzavřené vzduchotěsné nádobě je uložíme do chladničky. Takto ošetřené nám vydrží až 14 dní. Získali jsme 1360 gramů vynikajících bonbonů, ktereé před podávání necháme dojít do pokojové teploty.