Italská bruschetta s hovězím carpacciem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hovězí svíčková
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 100 g Rukola
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Sůl mořská
  • 1 stroužek Česnek
  • 8 plátek Chléb italský bílý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 202 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 554 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 38 mg
  • Draslík 297.5 mg
  • Vláknina 892.3 mg
  • Vitamín A 892.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky bílého italského chleba opečeme na pánvi na olivovém oleji dozlatova, vyjmeme a potřeme česnekem. (Plátky můžeme také opéct pod grilem, ale olej chléb ochutí, úprava na tuku je tedy mnohem lepší).

  • 2

    Omytou rukolu ochutíme solí, čerstvě mletým pepřem, trochou olivového oleje a balsamika. Naneseme ji na jednotlivé plátky opečeného chleba. Hovězí svíčkovou nakrájíme na velmi tenké plátky (cca 1–2 milimetry). Maso můžeme krájet na plátky o něco širší a ty potom mezi kuchyňskými fóliemi do tenka rozklepeme hladkou stranou paličky na maso. Masem obložíme připravené plátky opečeného chleba s rukolou a dochutíme olejem, solí, pepřem, popř. balsamikem. Nakonec bruschetty ozdobíme hoblinkami parmezánu. (Můžeme doplnit i tenkými plátky žampionů - není to však nutné.)

Komentáře k receptu