Vajíčkový salát s jarní cibulkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibulka jarní
  • 75 g Zakysaná smetana
  • 100 g Majonéza
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kari koření
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 342 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 320 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 377.7 mg
  • Draslík 227 mg
  • Vláknina 1572.8 mg
  • Vitamín A 1572.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Natvrdo vařená, vychladlá vejce oloupeme a nakrájíme na větší kostičky. Jarní cibulku oloupeme a nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Z majonézy a zakysané smetany umícháme v misce zálivku, dochutíme ji solí, pepřem a špetkou kari koření. (Můžeme přidat i kapku octa nebo citronové šťávy.) Promícháme s vejci a nasekanou cibulkou, posypeme nadrobno nakrájenou pažitkou a salát můžeme podávat.

Komentáře k receptu