Tabouleh z hladkolisté petrželky
Suroviny
- 30 g Rajčata
- 30 g Okurka salátová
- 30 g Cibule červená
- 200 g Petržel hladkolistá
- 50 g Bulgur vařený
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 1 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Máta
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 25 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 2 g
- Sodík 60 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 48.3 mg
- Vláknina 1064.6 mg
- Vitamín A 1064.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dobře omytou hladkolistou petržel a jarní cibulku nakrájíme na tenké nudličky. Přidáme omytá rajčata nakrájená na kostičky, oloupanou červenou cibuli nasekanou najemno a předem uvařený bulgur.
-
2
Ochutíme olivovým olejem, citronovou šťávou, solí, pepřem a skořicí. Můžeme přidat i nasekanou čerstvou mátu. Vše zlehka promícháme.