Kukuřičné bezlepkové tortilly s fazolí, kukuřicí a avokádem
Suroviny
- 100 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 230 g Fazole červené sterilované
- 80 g Salát listový Dubáček
- 1 kávová lžička Olej sezamový
- 2 ks Avokádo
- 3 ks Rajčata
- 4 ks Tortilly bezlepkové
- 2 špetka Pepř citronový
- 2 špetka Pepř bílý
- 2 špetka Sůl mořská
- 2 stroužek Česnek
- 0.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 251 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 16 g
- Sodík 319 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 831.8 mg
- Vláknina 22691.4 mg
- Vitamín A 22691.4 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.1 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zralá omytá rajčata pokrájíme na plátky. Z omytých listů salátu setřememe vodu, dáme je do mísy, pokapeme je sezamovým olejem, ochutíme čerstvě pomletým citrónovým pepřem a salát promícháme.
-
2
Omytá 2 avokáda rozpůlíme, vyjmeme pecky, dužinu vyškrabeme lžicí do mísy. Přidáme k ní 2 utřené stroužky česneku, sůl, pepř a omytý, nadrobno pokrájený kopr a dužinu se všemi ingrediencemi dobře promícháme.
-
3
Červené fazole v chilli omáčce si v rendlíku ohřejeme, přidáme scezenou cukrovou kukuřici a směs promícháme.
-
4
Na talíře dáme ohřáté bezlepkové kukuřičné tortilly. Na každou poklademe listy salátu, na které rozetřeme kopečky avokádové dužinu. Na dužinu rozdělíme fazolovou směs i s omáčkou, povrch ozdobíme plátky rajčat a hned teplé tortilly servírujeme. Dobrou chuť.