Restovaná svíčková s brokolicí a piniovými oříšky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 20 g
- Sodík 668 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 42 mg
- Draslík 912.3 mg
- Vláknina 9074.5 mg
- Vitamín A 9074.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 133.9 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou a osušenou hovězí svíčkovou pokrájíme na plátky silné do 1cm. V pánvi rozpálíme olej, na něm zprudka orestujeme plátky masa z každé strany do zlatohněda. Poté je podle chuti osolíme a opepříme. Když budeme restovat druhou stranu, přidáme k masu 2 lžíce piniových oříšků, přimícháme 1 lžíci bylinkového másla. Restujeme společně s oříšky, zároveň maso poléváme výpekem. Maso restujeme z každé strany 3-4 minuty.
-
2
Očištěnou brokolici omyjeme, rozdělíme ji na růžičky a vložíme ji do vroucí osolené vody. Vaříme je přibližně 4 minuty. Poté ji scedíme dáme na talíře, přiložíme k ní plátky svíčkové, polijeme výpekem s oříšky a hned servírujeme.