Cheesecake s glazovaným ovocem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 g Sýr krémový
  • 250 g Tvaroh jemný
  • 100 g Cukr krupice
  • 150 g Jahody lesní
  • 200 g Sušenky BeBe světlé jemné
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1 ks Glazura
  • 4 plátek Želatina bílá plátky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 391 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 116 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 61.5 mg
  • Draslík 27.8 mg
  • Vláknina 1452.5 mg
  • Vitamín A 1452.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozmixujeme 200 gramů nepříliš sladkých sušenek, nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem rozdrtíme na jemné drobečky. Vsypeme je do mísy a promícháme s rozehřátým máslem. Sušenkovou směs natlačíme zadní stranou lžíce na dno kulaté otevírací dortové formy o průměru 23 cm, vymazané tukem a vyložené pečicím papírem.

  • 2

    Přelijeme plátky želatiny vodou a necháme je změknout.

  • 3

    V míse rozšleháme tvaroh, smetanový sýr a cukr na lehký krém. nalijeme smetanu ke šlehání do žáruvzdorné misky, rozpůlíme podélně vanilkový lusk, vyškrábneme z něj semena a i s luskem je přidáme do smetany. Misku postavíme na rendlík s mírně vroucí vodou a smetanu ohříváme, dokud není teplá, pak vyjmeme vanilkový lusk. Vymačkáme tekutinu ze želatiny, plátky dáme do teplé ochucené smetany a mícháme až do jejího rozpuštění. Přecedíme, abychom odstranili kousky nerozpuštěné želatiny a vešleháme do tvarohového krému. Hotovou náplň upravíme na základ a na hodinu uložíme do chladničky.

  • 4

    Náplň pokryjeme ovocem dle vlastní chuti a fantazie ( maliny, jahody, hroznové víno, borůvky, červený rybíz, nebo třeba mango ).

  • 5

    Připravíme glazuru dle návodu na obalu ( např. Dr. Oetker )a ovoce jí přelijeme. Hotový cheesecake uložíme na noc do chladničky aby pořádně ztuhl.

Komentáře k receptu