Skotský cheesecake s whisky a malinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 160 g Maliny
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 300 g Sýr krémový
  • 30 g Cukr krupice
  • 100 g Ovesné vločky
  • 40 g Sirup Golden
  • 80 ml Med včelí
  • 100 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 300 ml Créme fraiche
  • 80 ml Whisky
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 497 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 185 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 116.3 mg
  • Draslík 162.2 mg
  • Vláknina 4905.8 mg
  • Vitamín A 4905.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předehřejeme troubu na 170 °C.

  • 2

    Do rendlíku dáme máslo, zlatý, nebo kukuřičný sirup a cukr, zahříváme, dokud se máslo nerozehřeje a směs není sirupovitá. Přimícháme ovocné vločky a sůl, důkladně promícháme aby byly všechny vločky pokryté směsí.

  • 3

    Naneseme směs na plech, který jsme vytřeli tukem a zadní stranou ji uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova 20 - 30 minut. Vyjmeme z trouby a necháme chvíli chladnout. Jedním z cukrářských kroužků ( průměr 6 cm )vykrojíme 8 koleček, ze kterých budou základy cheesecake. Necháme kolečka zcela vychladnout. Troubu necháme zapnutou.

  • 4

    Během pečení základu přelijeme 150 g malin whisky a necháme je 30 minut marinovat.

  • 5

    Do velké mísy dáme smetanový sýr a crème fraîche, prošleháme, přidáme med, vejce a mouku, znovu důkladně prošleháme a nakonec do hmoty zapracujeme maliny s whisky. Hotovou náplň rozdělíme do osmi cukrářských kroužků, které jsme postavili na tukem vytřený a pečicím papírem vyložený plech. Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme dozlatova asi 25 - 35 minut. Necháme vychladnout a uložíme je do chladničky nejméně na 3 hodiny, ideálně přes noc.

  • 6

    Než budeme podávat, položíme na každý talířek upečený základ cheesecake. Vytlačíme upečenou tvarohovou hmotu z cukrářských kroužků a postavíme ji na základy.

  • 7

    Ozdobíme čerstvými malinami a přelijeme hustou smetanou. K dortíku můžeme podávat skleničku whisky.

Komentáře k receptu