Kroupovka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 229 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 15 g
- Sodík 706 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 179.3 mg
- Draslík 241.6 mg
- Vláknina 3920.2 mg
- Vitamín A 3920.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kroupy přebereme, v hrnci zalijeme studenou vodou, přidáme sůl a na středním plameni vaříme do měkka.
-
2
Do uvařených krup vmícháme máslo, muškátový květ a promícháme. Směs rozředíme horkým vývarem a přepasírujeme přes síto.
-
3
V jiném hrnci rozšleháme ve smetaně žloutky a přilijeme za stálého šlehání přepasírovanou kroupovou polévku. Podáváme s plátkem citronu.