Kroupovka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 70 g Ječné kroupy
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 120 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1.25 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 229 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 706 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 179.3 mg
  • Draslík 241.6 mg
  • Vláknina 3920.2 mg
  • Vitamín A 3920.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kroupy přebereme, v hrnci zalijeme studenou vodou, přidáme sůl a na středním plameni vaříme do měkka.

  • 2

    Do uvařených krup vmícháme máslo, muškátový květ a promícháme. Směs rozředíme horkým vývarem a přepasírujeme přes síto.

  • 3

    V jiném hrnci rozšleháme ve smetaně žloutky a přilijeme za stálého šlehání přepasírovanou kroupovou polévku. Podáváme s plátkem citronu.

Komentáře k receptu