Celeráček
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 713 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 57 g
- Sodík 389 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 210.3 mg
- Draslík 338.3 mg
- Vláknina 5105 mg
- Vitamín A 5105 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 4.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Větší celer omyjeme, oloupeme a nakrájíme na pláty. V osolené vodě je uvaříme a necháme okapat.
-
2
Polovinu plátků potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme grilovacím kořením a poklademe plátky salámu. Druhou polovinu plátků také potřeme vejcem a potřenou stranou přitiskneme na salám. Takto připravený celer obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme po obou stranách v rozpáleném oleji na středním plameni.