Slaná omeleta s tuňákem pečená v troubě
Suroviny
- 60 g Pórek
- 40 g Sýr Feta
- 150 g Tuňák ve vlastní šťávě
- 1 kávová lžička Sůl bylinková
- 0.25 kávová lžička Pepř bílý
- 1 ks Cuketa
- 3 ks Vejce slepičí
- 6 ks Rajčata Cherry
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 30%
- 0.5 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Petržel hladkolistá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 309 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 15 g
- Sodík 224 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 374.8 mg
- Draslík 437.6 mg
- Vláknina 3080.5 mg
- Vitamín A 3080.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.2 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu si předehřejeme na 180°C. Očištěný pórek podélně překrojíme, pak ho pokrájíme na tenké proužky, které dáme do misy. Kousky konzervovaného tuňáka ve vlastní šťávě scedíme, necháme odkapat, pak je dáme do mísy k pórku. Ještě přidáme malou omytou cuketku, kterou jsme nastrouhali na hrubém struhadle, prolisované stroužky česneku, rozdrobený sýr, vejce, sůl, pepř a nadrobno pokrájenou petrželku. Vše dobře promícháme a polotuhou směs dáme do menší zapékací mísy, kterou jsme vytřeli olejem.
-
2
Omeletu pečeme přibližně 30-35 minut dozlatova, když okraje omelety začínají mít zlatohnědou barvu, je hotová.
-
3
Upečenou omeletu necháme mírně vychladnout (4-5 minut). Nakrájíme porce, dáme je na talíře, posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme omytými, na poloviny pokrájenými cherry rajčátky. Dobrou chuť.