Buřtguláš
Suroviny
- 1000 g Brambory
- 500 g Kabanos
- 100 g Olej rostlinný
- 900 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 3 ks Cibule
- 2 špetka Majoránka
- 3 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 1 polévková lžíce Kmín mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 748 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 57 g
- Sodík 136 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1202.7 mg
- Vláknina 16539.4 mg
- Vitamín A 16539.4 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.4 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli nakrájíme najemno, oloupaný česnek rozdrtíme, oloupané syrové brambory nakrájíme na střední kostky, kabanos sloupneme a nakrájíme na kostky.
-
2
Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme kabanos a zarestujeme. Poté vmícháme papriku, pepř, sůl, zarestujme a zalijeme vodou. Vmícháme brambory, utřenou majoránku a dusíme do poloměkka. Na závěr vlijeme smetanu, v níž jsme rozšlehali mouku a dovaříme.