Kapr na žampionech, zeleninový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 120 g Brambory vařené
  • 30 g Cibule
  • 140 g Kapr obecný
  • 3 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mrkev kořen
  • 30 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Zelí čínské
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 ks Citrony
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Stolní sladidlo Sladký polibek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 377 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 838 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 96 mg
  • Draslík 1389.7 mg
  • Vláknina 20946 mg
  • Vitamín A 20946 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 118 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou porci kapra osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a po obou stranách opečeme v pekáčku na másle. Maso vyjmeme.

  • 2

    Na výpeku orestujeme očištěné, nakrájené žampiony a cibuli, přidáme porci kapra a pekáček dáme do středně vyhřáté trouby. Pečeme do změknutí masa.

  • 3

    Omyté čínské zelí nakrájíme na nudličky, očištěnou mrkev jemně nastrouháme. Smícháme v míse a přelijeme sladkokyselou zálivkou z octa, soli, pepře a sladidla.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami, porci kapra ozdobíme plátkem citronu.

Komentáře k receptu