Mexické koule
Suroviny
- 50 g Strouhanka
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 400 g Fazole červené sterilované
- 200 g Rýže Basmati
- 400 g Hovězí maso mleté
- 50 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Koriandr čerstvý
- 1 ks Cibule
- 1 hrst Petržel - nať
- 1.5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 1.5 polévková lžíce Thai Kari - ostrá omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 491 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 22 g
- Sodík 751 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 62 mg
- Draslík 888.3 mg
- Vláknina 15904 mg
- Vitamín A 15904 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.3 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži uvaříme podle návodu na obalu.
-
2
Cibuli nakrájíme najemno. Opékáme ji na mírném plameni na lžíci oleje asi 10 minut. Poté ji vyjmeme z pánve.
-
3
Mezitím v míse smícháme mleté maso, strouhanku, sůl, pepř a ostrou omáčku dle výběru, kmín a koriandr a pořádně promícháme. Z této směsi připravíme tak 20 kuliček o velikosti vlašského ořechu. Opékáme je 8 minut na zbylém oleji.
-
4
Poté ke kuličkám vrátíme cibuli, rajčata – plechovku, ve které rajčata byla naplníme vodou a nalijeme ji do pánve k rajčatům.
-
5
Po pěti minutách přidáme slité fazole a vaříme 10 minut.
-
6
Podáváme s vařenou rýží posypané petrželkou.