Ořechovka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1272 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 98 g
- Sodík 7 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 709.8 mg
- Vláknina 30499.2 mg
- Vitamín A 30499.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelené ořechy, které nemají tvrdou skořápku, nakrájíme na tenčí plátky. Vložíme do 5 litrové lahve spolu s ostatními surovinami a zalijeme vodkou. Lahev převážeme celofánem, postavíme na světlo na nejméně 6 týdnů. Často lahví zatřeseme.
-
2
Cukr svaříme s vodou, sbíráme pěnu. Naložené ořechy přecedíme, vylouhovanou tekutinu smícháme s cukrem. Lijeme do lahví.