Ořechovka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 16

Suroviny

  • 500 g Cukr krupice
  • 8 g Hřebíček
  • 4 g Muškátový květ
  • 150 g Skořice celá
  • 100 ml Voda pitná
  • 1000 ml Vodka
  • 24 ks Ořechy vlašské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1272 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 98 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 709.8 mg
  • Vláknina 30499.2 mg
  • Vitamín A 30499.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelené ořechy, které nemají tvrdou skořápku, nakrájíme na tenčí plátky. Vložíme do 5 litrové lahve spolu s ostatními surovinami a zalijeme vodkou. Lahev převážeme celofánem, postavíme na světlo na nejméně 6 týdnů. Často lahví zatřeseme.

  • 2

    Cukr svaříme s vodou, sbíráme pěnu. Naložené ořechy přecedíme, vylouhovanou tekutinu smícháme s cukrem. Lijeme do lahví.

Komentáře k receptu