Pestrý špíz z vepřového a krůtího masa

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 85 g Krůtí prsa
  • 85 g Vepřová kýta
  • 2 krajíc Chléb samožitný
  • 1 kávová lžička Olej chilli
  • 1 kávová lžička Grilovací koření
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika oranžová
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Kmín drcený
  • 2 špetka Pepř 4 barev
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.75 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 272 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 292 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 56.1 mg
  • Draslík 670.6 mg
  • Vláknina 9160.3 mg
  • Vitamín A 9160.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 87.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté vepřové libové maso a krůtí prsa osušíme, pokrájíme je na kousky velké přibližně 2x3cm. dáme je do misky, osolíme je posypeme čerstvě pomletým pepřem, drceným kmínem a pokapeme je chilli olejem. Maso dobře promícháme a necháme 1 hodinu odpočinout. Troubu s grilem si předehřejeme na 250°C.

  • 2

    Omyté papriky rozkrojíme, zbavíme ji jadřinců a pokrájíme je na proužky široké asi 3cm. Omytá rajčata pokrájíme na silněší plátky, očištěné žampióny podélně rozkrojíme na poloviny. Očištěnou cibuli pokrájíme na kolečka. V misce v olivovém oleji rozmícháme grilovací koření s prolisovaným stroužkem česneku.

  • 3

    Na kovové jehly střídavě napíchneme všechny pokrájené suroviny. Dáme je do pekáčku a vložíme do trouby pod gril. Pečeme je přibližně 15 minut. Během pečení špízy otáčíme a potíráme ochuceným olejem.

  • 4

    Upečené špízy podáváme horké s chlebem.

Komentáře k receptu