Pestrý špíz z vepřového a krůtího masa
Suroviny
- 85 g Krůtí prsa
- 85 g Vepřová kýta
- 2 krajíc Chléb samožitný
- 1 kávová lžička Olej chilli
- 1 kávová lžička Grilovací koření
- 1 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika oranžová
- 1 ks Paprika červená
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Kmín drcený
- 2 špetka Pepř 4 barev
- 1 stroužek Česnek
- 0.75 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 272 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 13 g
- Sodík 292 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 56.1 mg
- Draslík 670.6 mg
- Vláknina 9160.3 mg
- Vitamín A 9160.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 87.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté vepřové libové maso a krůtí prsa osušíme, pokrájíme je na kousky velké přibližně 2x3cm. dáme je do misky, osolíme je posypeme čerstvě pomletým pepřem, drceným kmínem a pokapeme je chilli olejem. Maso dobře promícháme a necháme 1 hodinu odpočinout. Troubu s grilem si předehřejeme na 250°C.
-
2
Omyté papriky rozkrojíme, zbavíme ji jadřinců a pokrájíme je na proužky široké asi 3cm. Omytá rajčata pokrájíme na silněší plátky, očištěné žampióny podélně rozkrojíme na poloviny. Očištěnou cibuli pokrájíme na kolečka. V misce v olivovém oleji rozmícháme grilovací koření s prolisovaným stroužkem česneku.
-
3
Na kovové jehly střídavě napíchneme všechny pokrájené suroviny. Dáme je do pekáčku a vložíme do trouby pod gril. Pečeme je přibližně 15 minut. Během pečení špízy otáčíme a potíráme ochuceným olejem.
-
4
Upečené špízy podáváme horké s chlebem.