Dušené telecí s paprikami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Telecí kýta
  • 80 ml Voda pitná
  • 2 ks Šalotka
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika oranžová
  • 3 špetka Sůl
  • 2 špetka Chilli papričky - vločky
  • 3 špetka Kmín drcený
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 4 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 30%
  • 1 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 371 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 670 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 78 mg
  • Draslík 1001.7 mg
  • Vláknina 3845.8 mg
  • Vitamín A 3845.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Masitou oranžovou a zelenou papriku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme jadřinců, pak papriky pokrájíme na proužky. Očištěné cibule (šalotky) rozpůlíme a pak nakrájíme na tenké proužky.

  • 2

    Z telecí omyté a osušené kýty odřežeme 2 plátky, přibližně po 100g. Maso mírně naklepeme, ochutíme solí, chilli, kmínem a zprudka je na rozpáleném oleji orestujeme dozlatova.

  • 3

    Poté je vyjmeme z pánve, na omastek dáme cibuli s pokrájenými paprikami. Za stálého míchání zeleninu osmažíme téměř dozlatova. Ochutíme ji solí a bílým pepřem. K paprikám vrátíme maso, podlijeme je vodou a pod poklicí dusíme doměkka přibližně 20 minut.

  • 4

    Telecí plátky poklademe na talíře, posypeme nastrouhaným sýrem, na sýr navrstvíme dušené papriky s cibulí, polijeme je výpekem a hned horké podáváme. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu