Dušené telecí s paprikami
Suroviny
- 200 g Telecí kýta
- 80 ml Voda pitná
- 2 ks Šalotka
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika oranžová
- 3 špetka Sůl
- 2 špetka Chilli papričky - vločky
- 3 špetka Kmín drcený
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř bílý
- 4 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 30%
- 1 polévková lžíce Olej sezamový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 11 g
- Sodík 670 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 78 mg
- Draslík 1001.7 mg
- Vláknina 3845.8 mg
- Vitamín A 3845.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Masitou oranžovou a zelenou papriku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme jadřinců, pak papriky pokrájíme na proužky. Očištěné cibule (šalotky) rozpůlíme a pak nakrájíme na tenké proužky.
-
2
Z telecí omyté a osušené kýty odřežeme 2 plátky, přibližně po 100g. Maso mírně naklepeme, ochutíme solí, chilli, kmínem a zprudka je na rozpáleném oleji orestujeme dozlatova.
-
3
Poté je vyjmeme z pánve, na omastek dáme cibuli s pokrájenými paprikami. Za stálého míchání zeleninu osmažíme téměř dozlatova. Ochutíme ji solí a bílým pepřem. K paprikám vrátíme maso, podlijeme je vodou a pod poklicí dusíme doměkka přibližně 20 minut.
-
4
Telecí plátky poklademe na talíře, posypeme nastrouhaným sýrem, na sýr navrstvíme dušené papriky s cibulí, polijeme je výpekem a hned horké podáváme. Dobrou chuť.