Pikantní mleté hovězí na mexický způsob
Suroviny
- 150 g Hovězí maso mleté
- 160 g Rajčata
- 110 g Fazole bílé v chilli omáčce
- 500 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Koření mexické
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 1 ks Paprika oranžová
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Cibule
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 319 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 11 g
- Sodík 1263 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 55.9 mg
- Draslík 1011.6 mg
- Vláknina 11777.5 mg
- Vitamín A 11777.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.8 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté papriky a chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek, papriky pokrájíme na proužky, chilli na nudličky. Omytá rajčata rozkrájíme na kostky. Očištěnou cibuli a stroužky česneku pokrájíme nadrobno.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej, na něm za stálého míchání orestujeme mleté hovězí maso s chilli, pak k němu přimícháme cibuli s česnekem, společně smažíme 2-3 minuty, maso poprášíme moukou a smažíme další minutu. Přilijeme horký hovězí vývar, přidáme do něj papriky, rajčata, fazole v chilli omáčce, promícháme, podle chuti osolíme, dochutíme kmínem, rajčatovým protlakem a mexickým kořením. Snížíme teplotu a pod pokličkou směs dusíme 10-15 minut.
-
3
Hovězí pikantní maso podáváme teplé. Dobrou chuť.