Houskové bramborové knedlíky
Suroviny
- 500 g Brambory
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Petržel - nať
- 2 ks Rohlík tukový
- 1.5 l Voda pitná
- 2.5 l Voda pitná
- 6 polévková lžíce Mouka polohrubá
- 2 polévková lžíce Burisony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 126 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 2 g
- Sodík 267 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 559.8 mg
- Vláknina 6685.5 mg
- Vitamín A 6685.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Polovinu brambor uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Starší rohlíky nakrájíme na kostičky. Syrové brambory oloupeme. Opláchnutou petrželovou nať najemno nasekáme.
-
2
Do mísy najemno nastrouháme vařené i syrové brambory, rozšlehané vejce, sůl, petrželku, burisony a mouku s kypřicím práškem. Vypracujeme těsto, z něj tvarujeme koule o velikosti zhruba tenisáku a ve vroucí osolené vodě vaříme 10 – 12 minut. Během vaření knedlíky otáčíme.