Houskové bramborové knedlíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Petržel - nať
  • 2 ks Rohlík tukový
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2.5 l Voda pitná
  • 6 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 2 polévková lžíce Burisony
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 126 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 267 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 559.8 mg
  • Vláknina 6685.5 mg
  • Vitamín A 6685.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Polovinu brambor uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Starší rohlíky nakrájíme na kostičky. Syrové brambory oloupeme. Opláchnutou petrželovou nať najemno nasekáme.

  • 2

    Do mísy najemno nastrouháme vařené i syrové brambory, rozšlehané vejce, sůl, petrželku, burisony a mouku s kypřicím práškem. Vypracujeme těsto, z něj tvarujeme koule o velikosti zhruba tenisáku a ve vroucí osolené vodě vaříme 10 – 12 minut. Během vaření knedlíky otáčíme.

Komentáře k receptu