Boršč s hovězím masem
Suroviny
- 120 g Hovězí maso zadní
- 30 g Cibule
- 20 g Celer bulvový
- 10 g Mrkev kořen
- 10 g Petržel kořen
- 150 g Zelí hlávkové bílé
- 70 g červená řepa vařená
- 50 g Brambory
- 50 g Rajčata
- 5 g Olej rostlinný
- 500 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Bobkový list
- 2 ks Nové koření celé
- 2 ks Pepř černý celý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 288 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 10 g
- Sodík 526 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 69.6 mg
- Draslík 735.5 mg
- Vláknina 14449.4 mg
- Vitamín A 14449.4 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 83.4 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté hovězí maso dáme do hrnce s mírně osolenou vodou, přidáme koření a polovinu cibule. Vaříme do změknutí masa.
-
2
Hotový vývar přecedíme, přidáme očištěnou, na kostičky narkájenou kořenovou zeleninu, brambory, zelí a chvíli vaříme. Přidáme omytá, na kousky nakrájená rajčata a krátce povaříme.
-
3
Vařenou červenou řepu oloupeme a nakrájíme na nudličky. Uvařené hovězí maso nakrájíme na kostičky.
-
4
Na rozehřátém oleji zpěníme zbylou polovinu cibule, kterou jsme nasekali nadrobno, zaprášíme mletou paprikou a spolu s řepou a masem přidáme do polévky.