Boršč s hovězím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 120 g Hovězí maso zadní
  • 30 g Cibule
  • 20 g Celer bulvový
  • 10 g Mrkev kořen
  • 10 g Petržel kořen
  • 150 g Zelí hlávkové bílé
  • 70 g červená řepa vařená
  • 50 g Brambory
  • 50 g Rajčata
  • 5 g Olej rostlinný
  • 500 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Nové koření celé
  • 2 ks Pepř černý celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 288 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 526 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 69.6 mg
  • Draslík 735.5 mg
  • Vláknina 14449.4 mg
  • Vitamín A 14449.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 83.4 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté hovězí maso dáme do hrnce s mírně osolenou vodou, přidáme koření a polovinu cibule. Vaříme do změknutí masa.

  • 2

    Hotový vývar přecedíme, přidáme očištěnou, na kostičky narkájenou kořenovou zeleninu, brambory, zelí a chvíli vaříme. Přidáme omytá, na kousky nakrájená rajčata a krátce povaříme.

  • 3

    Vařenou červenou řepu oloupeme a nakrájíme na nudličky. Uvařené hovězí maso nakrájíme na kostičky.

  • 4

    Na rozehřátém oleji zpěníme zbylou polovinu cibule, kterou jsme nasekali nadrobno, zaprášíme mletou paprikou a spolu s řepou a masem přidáme do polévky.

Komentáře k receptu