Karbanátky s olomouckými tvarůžky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Tvarůžky
  • 100 g Strouhanka
  • 500 g Vepřové maso mleté
  • 10 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Kmín mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 498 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 423 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 151.3 mg
  • Draslík 453.1 mg
  • Vláknina 1582.3 mg
  • Vitamín A 1582.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso vložíme do mísy a zapracujeme do něj vodu. Poté promícháme s česnekem utřeným se solí, rozšlehaným vejcem a ostatními surovinami.

  • 2

    Ze vzniklé hmoty tvoříme placičky. Na jednu položíme kolečko olomouckého tvarůžku a přikryjeme druhou placičkou. Okraje masa stiskneme, vytvarujeme karbanátek a obalujeme v rozšlehaných bílcích a ve strouhance.

  • 3

    Karbanátky po obou stranách smažíme na rozpáleném oleji na mírném plameni dozlatova.

Komentáře k receptu