Teplý cizrnový salát se zeleninou a žampióny

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Šunka krůtí
  • 110 g Cizrna konzervovaná
  • 185 g Žampiony v kořeněném nálevu
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika oranžová
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 1.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 214 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 830 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 360 mg
  • Draslík 613 mg
  • Vláknina 10867.6 mg
  • Vitamín A 10867.6 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechnu zeleninu omyjeme a očistíme: jarní cibulku pokrájíme na tenká kolečka, petrželovou nať pokrájíme nadrobno. Krůtí šunku nakrájíme na kostičky. Rajčata rozkrájíme na osminky, velkou papriku a malou chilli papričku rozkrájíme a zbavíme semínek, papriku pokrájíme na proužky, chilli posekáme nadrobno.

  • 2

    V hluboké teflonové pánvi rozehřejeme olivový olej, na něm zpěníme cibulku, pak přidáme rajčata, scezenou cizrnu z konzervy a sterilované malé žampióny. vše promícháme, podle chuti osolíme, posypeme čerstvě pomletým bílým pepřem a pod poklicí dusíme 5-8 minut.

  • 3

    Cizrnový teplý salát dáme do misek, posypeme petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu