Teplý cizrnový salát se zeleninou a žampióny
Suroviny
- 100 g Šunka krůtí
- 110 g Cizrna konzervovaná
- 185 g Žampiony v kořeněném nálevu
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibulka jarní
- 3 ks Rajčata
- 1 ks Paprika oranžová
- 1 ks Chilli paprička
- 2 špetka Pepř bílý
- 1.5 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 214 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 7 g
- Sodík 830 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 360 mg
- Draslík 613 mg
- Vláknina 10867.6 mg
- Vitamín A 10867.6 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Všechnu zeleninu omyjeme a očistíme: jarní cibulku pokrájíme na tenká kolečka, petrželovou nať pokrájíme nadrobno. Krůtí šunku nakrájíme na kostičky. Rajčata rozkrájíme na osminky, velkou papriku a malou chilli papričku rozkrájíme a zbavíme semínek, papriku pokrájíme na proužky, chilli posekáme nadrobno.
-
2
V hluboké teflonové pánvi rozehřejeme olivový olej, na něm zpěníme cibulku, pak přidáme rajčata, scezenou cizrnu z konzervy a sterilované malé žampióny. vše promícháme, podle chuti osolíme, posypeme čerstvě pomletým bílým pepřem a pod poklicí dusíme 5-8 minut.
-
3
Cizrnový teplý salát dáme do misek, posypeme petrželkou a podáváme.