Pelmeně v petrželové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Hovězí maso vařené
  • 250 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 ml Víno bílé
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Bujón hovězí
  • 2 hrst Petržel - nať
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 683 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 871 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 230.7 mg
  • Draslík 149.3 mg
  • Vláknina 2237.1 mg
  • Vitamín A 2237.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme mleté maso, sůl a za stálého míchání utvoříme haši.

  • 2

    Na vál prosejeme moukou, do důlku vlijeme žloutek a vypracujeme hladké těsto, které necháme ve fólii asi 360 minut odpočinout.

  • 3

    Na omáčku drobně pokrájíme oloupanou cibuli a česnek, jemně posekáme petrželku. Na másle zpěníme česnek s cibulí, zasypeme moukou a zarestujeme. Poté zředíme vínem, necháme mírně zredukovat a vlijeme mléko se smetanou, osolíme a opepříme. Do omáčky rozdrobíme bujonovou kostku a na mírném plameni zhruba 15 minut vaříme. Na závěr vsypeme petrželovou nať a prohřejeme.

  • 4

    Z připraveného těsta vyválíme placku, vykrajujeme kolečka, střed plníme haší, těsto přehneme napůl a okraje pevně přitiskneme. Pelmeně vaříme ve vroucí osolené vodě asi 10 minut. Poté vyndáme a necháme okapat.

  • 5

    Pelmeně servírujeme polité petrželovou omáčkou.

Komentáře k receptu