Dušené papriky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 300 g Paprikové lusky čerstvé
  • 5 g Máslo čerstvé
  • 10 g Petržel - nať
  • 100 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 129 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 398 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 687.6 mg
  • Vláknina 840 mg
  • Vitamín A 840 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 297.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky omyjeme, zbavíme zrníček a dužinu nakrájíme na nudličky. Vsypeme je do kastrolu na rozehřáté máslo, osolíme a podlijeme trochou vody. Dusíme pod pokličkou téměř doměkka.

  • 2

    Když papriky změknou a tekutina se odpaří, přisypeme nasekanou petrželku a ihned podáváme.

Komentáře k receptu