Lehký nákyp ze špenátu
Suroviny
- 40 g Sýr Eidam cihla 30%
- 250 g Špenátový protlak mražený
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Majoránka
- 2 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 ks Cibule lahůdková
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Vegeta
- 1 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Ovesné vločky
- 3 polévková lžíce Hovězí maso mleté
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 202 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 9 g
- Sodík 394 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 10.2 mg
- Draslík 550.8 mg
- Vláknina 11158 mg
- Vitamín A 11158 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 6.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lahůdkovou cibuli očistíme a pokrájíme nadrobno.
-
2
V pánvi na oleji (1/2 lžíce) zpěníme cibuli, přidáme k ní pomleté hovězí maso, které za stálého míchání krátce orestujeme.
-
3
Troubu si předehřejeme na 180°C. Zapékací mísu vytřeme olejem (1/2 lžíce). Do mísy dáme rozmražený listový špenát, orestované mleté maso, nastrouhaný sýr, opražené vločky, sůl, vegetu, pepř, utřený stroužek česneku a majoránku. Směs dobře promícháme.
-
4
Vyšleháme z čerstvých bílků tuhý sníh, který zapracujeme do připravené směsi. Vložíme ji do zapékací misky, kterou vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme dozlatova až zlatohněda přibližně 25 minut.
-
5
Nákyp podáváme nakrájený na silnější plátky teplý i studený.