Pečený lilek s jogurtovým dipem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Jogurt nízkotučný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Lilek
  • 3 ks Rajčata
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Omáčka sojová - Tamari
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 163 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 578 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 4.5 mg
  • Draslík 862.9 mg
  • Vláknina 13625.6 mg
  • Vitamín A 13625.6 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve si připravíme jogurtový dip: v misce promícháme bílý jogurt s čerstvě pomletým pepřem, drobně pokrájeným čerstvým koprem a sójovou omáčkou.

  • 2

    Očištěnou větší cibuli a stroužky česneku nakrájíme na tenké plátky. Lilek omyjeme a nakrájíme na plátky silné asi 7mm. Osolíme je z každé strany a necháme je "vypotit". Asi po 10 minutách znovu plátky omyjeme a osušíme. Omytá zralá rajčata nakrájíme na stejně silné plátky jako lilek. Zapékací misku vytřeme olivovým olejem. Na ně poklademe za sebou střídavě plátky lilku, cibule, rajčat a česneku. Vše polijeme jogurtovým dipem a dáme do trouby zapéct. Pečeme přibližně 20 minut, než zelenina nasákne jogurtový dip, změkne a začne zlátnout.

  • 3

    Pečenou zeleninu podáváme teplou. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu