Pečený lilek s jogurtovým dipem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 163 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 7 g
- Sodík 578 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 4.5 mg
- Draslík 862.9 mg
- Vláknina 13625.6 mg
- Vitamín A 13625.6 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.5 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve si připravíme jogurtový dip: v misce promícháme bílý jogurt s čerstvě pomletým pepřem, drobně pokrájeným čerstvým koprem a sójovou omáčkou.
-
2
Očištěnou větší cibuli a stroužky česneku nakrájíme na tenké plátky. Lilek omyjeme a nakrájíme na plátky silné asi 7mm. Osolíme je z každé strany a necháme je "vypotit". Asi po 10 minutách znovu plátky omyjeme a osušíme. Omytá zralá rajčata nakrájíme na stejně silné plátky jako lilek. Zapékací misku vytřeme olivovým olejem. Na ně poklademe za sebou střídavě plátky lilku, cibule, rajčat a česneku. Vše polijeme jogurtovým dipem a dáme do trouby zapéct. Pečeme přibližně 20 minut, než zelenina nasákne jogurtový dip, změkne a začne zlátnout.
-
3
Pečenou zeleninu podáváme teplou. Dobrou chuť.