Kukuřičná omeleta
Suroviny
- 100 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 0.25 kávová lžička Sůl bylinková
- 1 kávová lžička Smetana zakysaná 11%
- 2 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cibulka jarní
- 6 ks Rajčata Cherry
- 2 špetka Tymián sušený
- 2 špetka Rozmarýn sušený
- 1 špetka Pepř bílý
- 0.5 polévková lžíce Máslo nízkokalorické
- 3 polévková lžíce Pórek
- 2 polévková lžíce Pažitka
- 0.5 polévková lžíce Olej sezamový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 210 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 11 g
- Sodík 169 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 537.3 mg
- Vláknina 5074.9 mg
- Vitamín A 5074.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce rozšleháme celá vejce s bílky, smetanou, se špetkami soli, pepře, sušeným tymiánem a rozmarýnem. Omytou pažitku drobně pokrájíme, cherry rajčátka rozkrájíme na poloviny.
-
2
Jarní cibulku s malým pórkem očistíme a pokrájíme na tenké kroužky. V pánvi si rozehřejeme máslo s olejem, na něm zpěníme pokrájenou zeleninu, pak přidáme scezenou konzervovanou kukuřici a vše krátce, za stálého míchání orestujeme.
-
3
Přilijeme rozšlehaná vejce a promícháme, snížíme teplotu a pod poklicí je necháme zatuhnout. Omeleta by měla vyskočit, opatrně ji asi po 1 minutě podebereme, obrátíme a dopečeme.
-
4
Na talíři omeletu posypeme pažitkou a přidáme k ní pokrájená rajčata.