Tvarohové řezy s povidly

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Povidla švestková
  • 600 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 750 g Tvaroh tučný
  • 500 ml Voda pitná
  • 100 ml Rum
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Cukr vanilka
  • 2 ks Ztužovač šlehačky
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 559 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 55 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 199.4 mg
  • Draslík 32.6 mg
  • Vláknina 1050 mg
  • Vitamín A 1050 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 201.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 170 °C, na dno dáme kastrůlek s vodou, plechy vytřeme máslem.

  • 2

    Vodu se solí a máslem přivedeme do varu, poté po částech vsypeme mouku za velmi pečlivého míchání. Těsto je hotové, až se přestane lepit na hrnec, stáhneme s plotny a necháme vychladnout.

  • 3

    Do vychladlého těsta postupně vmícháme vejce a těsto poté rozetřeme na připravené plechy. Obrácenou plochou lžíce udělám do těsta „vlny“. Placky pečeme zhruba 20 minut. Během pečení troubu neotvíráme! Upečené placky necháme vychladnout.

  • 4

    Na náplň rozmícháme povidla s rumem, tvaroh vyšleháme s vanilkovým cukrem, přimícháme dobře ušlehanou šlehačku, v které jsme rozmíchali ztužovače.

  • 5

    Jeden plát těsta nakrájíme na čtverce. Druhý celý plát potřeme povidly, na ně natřeme tvaroh, přikryjeme čtverci těsta a poprášíme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu