Pstruh na cibuli a paprice

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 400 g Pstruh
  • 70 ml Vývar zeleninový
  • 0.25 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Ocet jablečný
  • 0.5 kávová lžička Sůl česneková
  • 2 ks Paprika zelená
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 447 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 606 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 116.6 mg
  • Draslík 1003.9 mg
  • Vláknina 5660.8 mg
  • Vitamín A 5660.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 65 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli nakrájíme na klínky. Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Filety ze pstruha opláchneme a osušíme.

  • 2

    Na polovině rozpáleného oleje na pánvi smažíme cibuli a papriky do zlatava.

  • 3

    Poté zeleninu shrneme ke straně pánve, přilijeme zbylý olej a vložíme pstruha. Pstruha poklademe usmaženou zeleninou a smažíme asi 5 minut. Zeleninu z ryby shrneme, rybu obrátíme, posypeme solí a majoránkou. Přilijeme vývar a ocet a dusíme, až se vývar mírně zredukuje.

Komentáře k receptu