Borůvkový cheesecake s citronem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 350 g Borůvky
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr krupice
  • 500 g Mascarpone
  • 200 g Celozrnné sušenky MELASKY
  • 500 ml Créme fraiche
  • 2 ks Citrony
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • 3 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 591 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 14 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 72.6 mg
  • Draslík 57.3 mg
  • Vláknina 3697.8 mg
  • Vitamín A 3697.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Příprava vrchní borůvkové vrstvy. Borůvky, čerstvě vymačkanou šťávu ze dvou citronů a krupicový cukr dáme do rendlíku a vaříme dokud borůvky nepopraskají a šťáva nezhoustne (asi 5 minut). Poté odstavíme a necháme vychladnout.

  • 2

    Rozmixujeme celozrnné sušenky (nebo grahamové krekry, nebo je vložíme do čistého plastového sáčku a válečkem rozdrtíme na jemné drobečky.) V míse je smícháme s rozpuštěným máslem, zadní stranou lžíce směs natlačíme do čtvercové otevírací formy ( 20 x 20cm )vytřené máslem a vyložené pečicím papírem.

  • 3

    Dohladka prošleháme mascarpone a crème fraîche ve velké míse. Na směs prosejeme moučkový cukr, přidáme nastrouhanou kůru ze dvou citronů a znovu prošleháme. Po ochutnání můžeme znovu dosladit moučkovým cukrem.

  • 4

    Připravenou náplň naneseme na sušenkový základ, uhladíme nožem nebo stěrkou a na náplň upravíme vrchní borůvkovou vrstvu.

  • 5

    Nejméně na tři hodiny uložíme do chladničky, poté nakrájíme na 10 dílů a podáváme.

Komentáře k receptu