Celerový salát s jablky a rozinkami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 5 g Hrozinky
  • 60 g Jablka
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Stolní sladidlo Sladký polibek
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 64 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 876 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 361.8 mg
  • Vláknina 5850 mg
  • Vitamín A 5850 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný celer nakrájíme na silnější plátky, vložíme do kastrůlku s osolenou a okyselenou vodou a uvaříme téměř doměkka. Vývar z celeru uchováme. Po okapání plátky celeru nakrájíme na nudličky.

  • 2

    Omyté jablko nakrájíme na nudličky, rozinky spaříme vroucí vodou, propláchneme a necháme okapat.

  • 3

    Celer s jablkem a rozinkami vsypeme do salátové mísy a promícháme s trochou vývaru z celeru. Salát osladíme a okyselíme.

Komentáře k receptu