Zapečený camembert v lilku
Suroviny
- 250 g President Camembert linea
- 80 g Sýr Parmezán
- 0.5 kávová lžička Sůl mořská
- 1 ks Lilek
- 1 ks Jablka
- 2 hrst Ořechy vlašské
- 1 hrst Rukola
- 1 hrst Salát Polníček
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 8 plátek Prosciutto sušené
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 0.5 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 877 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 67 g
- Sodík 1140 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 27.2 mg
- Draslík 683.9 mg
- Vláknina 19839 mg
- Vitamín A 19839 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.2 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilek omyjeme a podélně nakrájíme na 8 tenkých plátků. Plátky osolíme a necháme na ubrousku pustit šťávu, poté opláchneme a dobře osušíme. Lilek na rozpáleném oleji po obou stranách opečeme dozlatova. K lilku při opékání přidáme lístky tymiánu.
-
2
Sýr nakrájíme na 8 stejných kousků, zabalíme do plátku lilku a šunky. Utvořené rolády vložíme do zapékací mísy vyložené pečicím papírem a pod grilem zprudka zapečeme, až je šunka zlatohnědá.
-
3
V mezičase připravíme salát. Jablko omyjeme, rozpůlíme a vykrojíme jádřinec. Jablko nakrájíme na užší měsíčky, vložíme do mísy a zakapeme citronovou šťávou. Vlašské ořechy vyloupeme a na suché pánvi lehce opražíme. Rukolu a polníček opláchneme a necháme okapat. Vše přidáme k jablku, zakapeme olejem, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
-
4
Salát rozdělíme na talíře, poklademe zapečenými závitky a zdobíme hoblinkami sýra.