Pikantní hovězí nudličky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 107 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 1 g
- Sodík 11 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 553.5 mg
- Vláknina 10520 mg
- Vitamín A 10520 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory si oloupeme a nakrájíme na větší kostky. Osolíme bylinkovou solí, pokapeme olejem a přidáme nakrájenou mrkev, 2 cibule na čtvrtinky, česnek na plátky a opepříme. Vložíme do zapékací mísy, přikryjeme alobalem a půl hodinky pečeme. Na pánvi si rozpálíme olej a usmažíme cibulku na kostičky do hněda. Přidáme maso nakrájené na nudličky a zprudka orestujeme. Pak osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Zlehka pokapeme worcestrem. Restujeme do měkka. Popřípadě trochu podlijeme. Pak přidáme nakrájenou feferonku, lusky, žampiony na plátky a pár cibulek. Provaříme a vypneme. Necháme maso jen se sosem. Až budou brambory měkké, vyndáme na stůl a vlijeme maso i se sosem do brambor. Lehce promícháme a můžeme podávat.