Kaše z ovesných vloček s krupicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 0 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 0 g
- Sodík 0 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 0 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ovesné vločky namočíme na cca 15 minut do mléka, aby se rychleji uvařily.
-
2
Do menšího hrnce nalijeme mléko, přidáme špetku soli, přidáme vločky,
-
3
krupici a vaříme za stálého míchání nejlépe vařečkou,
-
4
která má spodní stranu rovnou, asi 5 minut. Pokud je hmota velmi řídká,
-
5
přidáme ještě trochu krupice.
-
6
Po uvaření vločkovou kaši ihned podáváme. Na talíři sladíme medem, doplníme
-
7
máslem a sypeme skořicí, kakaem nebo nastrouhanou čokoládou, syrovým sezonním
-
8
ovocem, zavařeninou a pod.