Těstoviny pappardelle s krevetkami
Suroviny
- 100 g Cuketa
- 150 g Krevety tygří - loupané
- 100 g Těstoviny Pappardelle
- 0.25 kávová lžička Sůl mořská
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Chilli papričky - vločky
- 2 stroužek Česnek
- 2.5 l Voda pitná
- 0.5 polévková lžíce Sůl
- 3 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 281 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 6 g
- Sodík 844 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 78.8 mg
- Draslík 163.3 mg
- Vláknina 5453 mg
- Vitamín A 5453 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci přivedeme k varu přibližně 2.5l vody se solí. Jakmile začne voda vřít, vložíme do ní italské hodně široké nudle - pappardelle. Uvaříme je přesně podle návodu na skus - al dente. Uvařené těstoviny scedíme, dáme je pak do teplé mísy a uchováme v teple.
-
2
Omytou cuketku pokrájíme na tenká kolečka. Očištěné stroužky česneku pokrájíme na plátky.
-
3
Tygří vyloupané krevetky s ocásky dobře omyjeme a necháme v sítu okapat, pak je osušíme. V pánvi rozpálíme olej, který rozetřeme po celé dně, na něm orestujeme česnek, jakmile začne zlátnout, vyndáme ho a na tom samém oleji orestujeme krevetky tak, že budou v pánvi rozložené pouze v jedné vrstvě. Každou stranu restujeme dorůžova 2-3 minuty. Hotové krevetky mají růžovou, až oranžovou barvu a maso bílé. Pak k nim vrátíme česnek, krevetky osolíme, ochutíme ochutíme 1-2 špetkami chilli, promícháme a dáme je do mísy k těstovinám. Pak na pánvi krátce orestujeme plátky cuketky. Přidáme ji do mísy, ještě doložíme potrhané čerstvé lístky bazalky a vše zlehka promícháme, případně dochutíme pepřem a podáváme.