Těstoviny pappardelle s krevetkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Cuketa
  • 150 g Krevety tygří - loupané
  • 100 g Těstoviny Pappardelle
  • 0.25 kávová lžička Sůl mořská
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Chilli papričky - vločky
  • 2 stroužek Česnek
  • 2.5 l Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 3 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 281 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 844 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 78.8 mg
  • Draslík 163.3 mg
  • Vláknina 5453 mg
  • Vitamín A 5453 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci přivedeme k varu přibližně 2.5l vody se solí. Jakmile začne voda vřít, vložíme do ní italské hodně široké nudle - pappardelle. Uvaříme je přesně podle návodu na skus - al dente. Uvařené těstoviny scedíme, dáme je pak do teplé mísy a uchováme v teple.

  • 2

    Omytou cuketku pokrájíme na tenká kolečka. Očištěné stroužky česneku pokrájíme na plátky.

  • 3

    Tygří vyloupané krevetky s ocásky dobře omyjeme a necháme v sítu okapat, pak je osušíme. V pánvi rozpálíme olej, který rozetřeme po celé dně, na něm orestujeme česnek, jakmile začne zlátnout, vyndáme ho a na tom samém oleji orestujeme krevetky tak, že budou v pánvi rozložené pouze v jedné vrstvě. Každou stranu restujeme dorůžova 2-3 minuty. Hotové krevetky mají růžovou, až oranžovou barvu a maso bílé. Pak k nim vrátíme česnek, krevetky osolíme, ochutíme ochutíme 1-2 špetkami chilli, promícháme a dáme je do mísy k těstovinám. Pak na pánvi krátce orestujeme plátky cuketky. Přidáme ji do mísy, ještě doložíme potrhané čerstvé lístky bazalky a vše zlehka promícháme, případně dochutíme pepřem a podáváme.

Komentáře k receptu