Těstoviny s hřiby a rajčaty
Suroviny
- 100 g Hříbky čerstvé
- 100 g Olej slunečnicový
- 50 g Sýr Eidam cihla 30%
- 100 g Těstoviny Farfalle
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Olej slunečnicový
- 1 ks Cibule lahůdková
- 2 ks Rajčata
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Kmín drcený
- 1 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 670 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 49 g
- Sodík 669 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 431.1 mg
- Vláknina 5839 mg
- Vitamín A 5839 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11 mg
- Vitamín E 18.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté hříbky nakrájíme na plátky. Lahůdkovou cibuli a stroužek česneku očistíme, drobně ho pokrájíme, cibuli nakrájíme na kroužky. Rajčata vložíme na 30 sekund do vroucí vody, pak je zchladíme, oloupeme a pokrájíme na čtvrtky. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle.
-
2
Mezitím do hrnce s vroucí osolenou vodou nasypeme těstoviny ve tvaru motýlků a uvaříme je na zkus (al dente). Vaříme 7 minut. Poté je scedíme, dáme do předehřáté mísy, pokapeme olejem a promícháme.
-
3
V pánvi na rozehřátém oleji osmažíme plátky hříbků téměř dozlatova. Před dokončením hříbky osolíme, ochutíme pepřem, kmínem, přidáme cibulku s česnekem, rajčata a společně, za občasného promíchání, smažíme ještě asi 2-3 minuty, než cibulka změkne.
-
4
Houby s se všemi surovinami i s omastkem přidáme k teplým těstovinám, zamícháme, rozdělíme na talíře, posypeme sýrem a hned teplé podáváme.