Topinky s kuřecími nudličkami a fazolemi
Suroviny
- 120 g Kuřecí prsa
- 40 g Sýr Eidam cihla 30%
- 1 kávová lžička Omáčka sójová
- 1 ks Pórek
- 1 ks Česnek
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 plátek Chléb celozrnný pšeničný
- 3 polévková lžíce Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 3 polévková lžíce Fazole červené sterilované
- 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 402 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 10 g
- Sodík 640 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 38.4 mg
- Draslík 748.1 mg
- Vláknina 15476 mg
- Vitamín A 15476 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.2 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá a osušená kuřecí prsa pokrájíme na tenké nudličky. Očištěný malý pórek podélně rozkrojíme a nakrájíme na tenké nudličky. Červené fazole ve slaném nálevu scedíme a necháme okapat. Očistíme stroužek česneku a přepůlíme ho. Tvrdý sýr nastrouháme najemno a odložíme do misky.
-
2
V pánvi na rozpáleném oleji orestujeme za stálého míchání kuřecí nudličky. Restujeme je přibližně 2 minuty.přidáme pórek a restujeme další 2 minuty. Ochutíme je solí, pepřem, pokapeme sójovou omáčkou, přidáme k nim scezené fazole, konzervovaná rajčata, vše promícháme a společně restujeme další 1-2 minuty .
-
3
V topinkovači si opečeme 2 plátky chleba, hned horké potřeme silně česnekem, na každý plátek dáme kuřecí směs s fazolemi, posypeme strouhaným sýrem a hned podáváme. Dobrou chuť.