Chřest s mušelínovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 600 g Chřest bílý
  • 20 g Maizena - kukuřičný škrob
  • 300 ml Mléko plnotučné
  • 1 ks Bujón zeleninový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 288 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 227 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 260.3 mg
  • Draslík 830.6 mg
  • Vláknina 22079.5 mg
  • Vitamín A 22079.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 93.8 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 938.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný chřest dáme do hrnce do vroucí vody s bujónem. Povaříme 10-15 minut doměkka, potom chřest vyjmeme a necháme okapat.

  • 2

    Omáčku připravíme chvíli před podáváním. Ve studeném mléce rozpustíme maizenu a za stálého míchání zahříváme v kastrůlku do zhoustnutí. Přidáme žloutky, povaříme 2 minuty, osolíme, opepříme.

  • 3

    Do omáčky přilijeme citronovou šťávu a nakonec těsně před podáváním zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků.

Komentáře k receptu