Rychle vyrobený domácí chutný tavený sýr

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 7 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 250 g Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Soda jedlá
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1.5 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 98 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 231 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 14.8 mg
  • Draslík 52.7 mg
  • Vláknina 180 mg
  • Vitamín A 180 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do rendlíku nalijeme mléko, rozdrobíme do něj tvaroh a mícháme při nižší teplotě do doby, až se roztaví. Pak do síta položíme čisté plátno a tvarohovou směs nalijeme do síta s plátnem. Plátno zavážeme a tvarohovou směs necháme odkapat. Trvá to i 1-2 hodiny. Poté odkapaný tvaroh dáme do rendlíku s 1 lžicí rozpuštěného másla, 1/4 lžičkou soli a 1/4 lžičkou jedlou sodou. Tvarohovou směs stále při mírné teplotě mícháme, jakmile se začne tavit, přidáme najemno nakrájenou pažitku, podle chuti můžeme sýr ještě dosolit. Pak sýrovou hmotu dáme do kelímku, když vychladne, kelímek uzavřeme a odložíme do chladničky. Tavený sýr konzumujeme až druhý den.

Komentáře k receptu