Zapékané lilky s bylinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 322 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 16 g
- Sodík 528 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 368 mg
- Draslík 1238.1 mg
- Vláknina 43281.4 mg
- Vitamín A 43281.4 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 131 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané lilky nakrájíme na silné plátky, rozložíme do cedníku a posypeme solí. Necháme 30 minut odpočinout, aby lilky pustily vodu.
-
2
Plátky potom osušíme ubrouskem a 5 minut povaříme.
-
3
V misce rozšleháme vejce, osolíme a opepříme. Přilijeme odtučněné mléko, okořeníme špetkou nastrouhaného muškátového oříšku, snítkami tymiánu a rozmarýnu.
-
4
Do zapékací mísy rozložíme plátky lilků a zalijeme je vaječnou směsí.
-
5
Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 150°C asi 30 minut.