Zapékané lilky s bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Lilek
  • 200 ml Mléko odtučněné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Tymián čerstvý
  • 3 ks Rozmarýn čerstvý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 322 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 528 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 368 mg
  • Draslík 1238.1 mg
  • Vláknina 43281.4 mg
  • Vitamín A 43281.4 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 131 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané lilky nakrájíme na silné plátky, rozložíme do cedníku a posypeme solí. Necháme 30 minut odpočinout, aby lilky pustily vodu.

  • 2

    Plátky potom osušíme ubrouskem a 5 minut povaříme.

  • 3

    V misce rozšleháme vejce, osolíme a opepříme. Přilijeme odtučněné mléko, okořeníme špetkou nastrouhaného muškátového oříšku, snítkami tymiánu a rozmarýnu.

  • 4

    Do zapékací mísy rozložíme plátky lilků a zalijeme je vaječnou směsí.

  • 5

    Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 150°C asi 30 minut.

Komentáře k receptu