Losos se špenátem 1
Suroviny
- 200 g Losos - filety
- 400 g Špenát listový čerstvý
- 160 g Brambory
- 10 ml Olej z vlašských ořechů
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 317 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 10 g
- Sodík 650 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 52 mg
- Draslík 2129.4 mg
- Vláknina 18483.9 mg
- Vitamín A 18483.9 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 85.1 mg
- Vitamín E 5.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filé z lososa očistíme, pokapeme citronovou šťávou a osolíme. Omyjeme listy špenátu, po okapání je natrháme na hrubé kousky. Oloupeme česnek a cibuli, nakrájíme najemno. Omyjeme rajčata, odstraníme slupku a nakrájíme. Ve slané vodě povaříme brambory, oloupeme a nakrájíme na malé kousky.
-
2
Na pánvi rozehřejeme olej z vlašských ořechů, filé z lososa rozdělíme na kousky a z obou stran opečeme. Pak ho uchováme v teple.
-
3
Na zbytku tuku na pánvi zlehka osmažíme česnek a cibuli, potom přidáme rajčata, následně uvařené brambory a nakonec vmícháme špenát. Asi minutu za stálého míchání podusíme, aby špenát změkl.
-
4
Nakonec špenát okořeníme a spolu s lososem podáváme na dvou hlubokých talířích.