Ostré hovězí nudličky s ananasem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 29 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 160 g Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 100 g Pórek
  • 100 g Cibulka jarní
  • 100 g Kompot ananasový
  • 100 ml Bujón hovězí
  • 1 ks Chilli paprička
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř 4 barev
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 399 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 12368 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 90 mg
  • Draslík 497.7 mg
  • Vláknina 7350 mg
  • Vitamín A 7350 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátek hovězího masa z roštěnce omyjeme, osušíme a pokrájíme na tenké nudličky. Maso odložíme na talíř, okolo masa poklademe kousky kompotovaného ananasu, maso pokapeme olivovým olejem (1 lžička) a dáme ho na 2 hodiny do chladničky.

  • 2

    Omytou chilli papričku rozkrojíme, vyškrabeme semínka, pak ji pokrájíme na tenké nudličky. Bílou část očištěného pórku a jarní cibulku nakrájíme na tenké kolečka.

  • 3

    V rozehřáté pánvi si rozpálíme olej, na něm zprudka 1 minutu restujeme nudličky z masa, přidáme k nim pokrájenou chilli papričku, pórek s cibulkou a za stálého míchání vše restujeme další 1-2 minuty, přimícháme ananas, přilejeme 200ml horkého hovězího bujónu a pod pokličkou dusíme 10 minut.

  • 4

    Měkké maso dochutíme solí a čerstvě pomletým pepřem.

Komentáře k receptu