Notice: Undefined variable: category_path in /var/www/clients/client0/web2/web/catalog/controller/product/recipe.php on line 342Warning: implode(): Invalid arguments passed in /var/www/clients/client0/web2/web/catalog/controller/product/recipe.php on line 342 Medová žebírka s pečenými bramborami | Receptarium.cz

Medová žebírka s pečenými bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 180 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2353 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 200 g
  • Sodík 135328 mg
  • Bílkoviny 84 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 201.3 mg
  • Draslík 2299.8 mg
  • Vláknina 8839.7 mg
  • Vitamín A 8839.7 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si den předem naložíme žebírka. Smícháme všechny ingredience na marinádu a namočíme do ní prosolené uzenou solí žebírka.

  • 3

    Druhý den si připravíme alobal a každou porci zabalíme. Naskládáme do pekáčku a pečeme při 180°C hodinku.

  • 5

    Pak vyndáme z trouby a rozbalíme balíčky. Upravíme na pekáčku tak, aby nepřečníval alobal a mírně podlijeme marinádou, která nám zbyla a přidáme pár větviček rozmarýnu. Pečeme odkryté půl hodinky a otočíme. Půběžně poléváme výpekem a po půl hodince zase otočíme. Po upečení vyndáme.

  • 7

    V průběhu pečení si mezitím předvaříme malé brambory v osolené vodě a uděláme mističky z alobalu, kam dáme pokrájenou slaninu, šalotku, brambory, pokapeme oliv. olejem a vše osolíme a opepříme. Zapečeme dozlatova.

  • 9

    Na omáčku si dáme do mixovací nádoby rajčata, přidáme ostatní ingredience a rozmixujeme.

  • 11

    Přendáme do kastrůlku a přidáme asi 2 deci cidru. Provaříme do zhoustnutí.

  • 13

    Podáváme.

Komentáře k receptu