Medová žebírka s pečenými bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2353 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 200 g
- Sodík 135328 mg
- Bílkoviny 84 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 201.3 mg
- Draslík 2299.8 mg
- Vláknina 8839.7 mg
- Vitamín A 8839.7 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve si den předem naložíme žebírka. Smícháme všechny ingredience na marinádu a namočíme do ní prosolené uzenou solí žebírka.
-
3
Druhý den si připravíme alobal a každou porci zabalíme. Naskládáme do pekáčku a pečeme při 180°C hodinku.
-
5
Pak vyndáme z trouby a rozbalíme balíčky. Upravíme na pekáčku tak, aby nepřečníval alobal a mírně podlijeme marinádou, která nám zbyla a přidáme pár větviček rozmarýnu. Pečeme odkryté půl hodinky a otočíme. Půběžně poléváme výpekem a po půl hodince zase otočíme. Po upečení vyndáme.
-
7
V průběhu pečení si mezitím předvaříme malé brambory v osolené vodě a uděláme mističky z alobalu, kam dáme pokrájenou slaninu, šalotku, brambory, pokapeme oliv. olejem a vše osolíme a opepříme. Zapečeme dozlatova.
-
9
Na omáčku si dáme do mixovací nádoby rajčata, přidáme ostatní ingredience a rozmixujeme.
-
11
Přendáme do kastrůlku a přidáme asi 2 deci cidru. Provaříme do zhoustnutí.
-
13
Podáváme.