Losos s bazalkovým ragú

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Bazalka
  • 50 g Brambory
  • 50 g Fazole bílé
  • 30 g Mrkev kořen
  • 30 g Celer řapíkatý
  • 30 g Cuketa
  • 150 ml Vývar drůbeží
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.75 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Losos - filety
  • 2 ks Rozmarýn čerstvý
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 616 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 605 mg
  • Bílkoviny 65 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 174 mg
  • Draslík 1404.1 mg
  • Vláknina 8748 mg
  • Vitamín A 8748 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.5 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pastu opláchneme lístky bazalky, oloupeme česnek a nakrájíme na kousky. Bazalku s česnekem dáme do mixéru, osolíme, opepříme, vlijeme olej a rozmixujeme.

  • 2

    Na ragú si přes noc v 0,75 l vody namočíme fazole, druhý den je osolíme (třetina dávky soli), uvaříme do měkka a slijeme.

  • 3

    Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a v 0,75 l vody osolené třetinou dávky soli uvaříme do měkka a slijeme.

  • 4

    Očištěný řapíkatý celer a oloupanou mrkev nakrájíme na kostičky a blanšírujeme ve zbylé dávce vody se zbytkem soli. Poté necháme okapat.

  • 5

    Cuketu opláchneme a nakrájíme na kostičky.

  • 6

    Drůbeží vývar přivedeme do varu, vložíme do něj okapané fazole, mrkev s celerem a provaříme. Poté přimícháme cuketu, okapané brambory. Na závěr vmícháme bazalkovou pastu, máslo a stáhneme z ohně.

  • 7

    Porce lososa připravujeme i s kůží. Rybu osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji restujeme po obou stranách. K lososu přidáme oloupaný, rozdrcený česnek a opláchnuté větvičky rozmarýnu. Po usmažení stáhneme lososa z ohně a necháme dojít.

  • 8

    Servírujeme bazalkové ragú, na které položíme porci lososa.

Komentáře k receptu