Losos s bazalkovým ragú
Suroviny
- 30 g Bazalka
- 50 g Brambory
- 50 g Fazole bílé
- 30 g Mrkev kořen
- 30 g Celer řapíkatý
- 30 g Cuketa
- 150 ml Vývar drůbeží
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.75 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 4 ks Losos - filety
- 2 ks Rozmarýn čerstvý
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 3 stroužek Česnek
- 3 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.4 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 616 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 28 g
- Sodík 605 mg
- Bílkoviny 65 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 174 mg
- Draslík 1404.1 mg
- Vláknina 8748 mg
- Vitamín A 8748 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.5 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pastu opláchneme lístky bazalky, oloupeme česnek a nakrájíme na kousky. Bazalku s česnekem dáme do mixéru, osolíme, opepříme, vlijeme olej a rozmixujeme.
-
2
Na ragú si přes noc v 0,75 l vody namočíme fazole, druhý den je osolíme (třetina dávky soli), uvaříme do měkka a slijeme.
-
3
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a v 0,75 l vody osolené třetinou dávky soli uvaříme do měkka a slijeme.
-
4
Očištěný řapíkatý celer a oloupanou mrkev nakrájíme na kostičky a blanšírujeme ve zbylé dávce vody se zbytkem soli. Poté necháme okapat.
-
5
Cuketu opláchneme a nakrájíme na kostičky.
-
6
Drůbeží vývar přivedeme do varu, vložíme do něj okapané fazole, mrkev s celerem a provaříme. Poté přimícháme cuketu, okapané brambory. Na závěr vmícháme bazalkovou pastu, máslo a stáhneme z ohně.
-
7
Porce lososa připravujeme i s kůží. Rybu osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji restujeme po obou stranách. K lososu přidáme oloupaný, rozdrcený česnek a opláchnuté větvičky rozmarýnu. Po usmažení stáhneme lososa z ohně a necháme dojít.
-
8
Servírujeme bazalkové ragú, na které položíme porci lososa.