Losos s cuketovým ragú

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Víno bílé
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 ks Cuketa
  • 4 ks Losos - filety
  • 2 ks Tymián čerstvý
  • 8 ks Rajčata Cherry
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 508 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 310 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 165 mg
  • Draslík 1350.7 mg
  • Vláknina 9761.5 mg
  • Vitamín A 9761.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 67 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na ragú omyjeme cuketu, odkrojíme špičky, rozpůlíme a nakrájíme na plátky silné 1,5 cm. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky, rajčátka rozpůlíme, bazalku opláchneme a lístky nakrájíme na hrubo.

  • 2

    Plátky cukety osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji opékáme spolu s plátky česneku. Poté podlijeme vínem, necháme odvařit a přidáme rajčátka a bazalku. Na závěr vmícháme máslo a nechám ho rozpustit.

  • 3

    Na lososa připravíme porce lososa bez kůže, osolíme a opepříme. Česnek oloupeme a nakrájíme na kousky, větvičky tymiánu opláchneme.

  • 4

    Na rozpáleném oleji z jedné strany opečeme lososa, přidáme česnek a tymián. Poté filety opečeme z druhé strany. Pánev odstavíme z ohně a necháme lososa „dojít“. Dbáme, aby nebyl příliš opečený, aby nebyl vysušený.

  • 5

    Lososa před podáváním zakapeme citronovou šťávou a položíme na porci ragú.

Komentáře k receptu