Losos s cuketovým ragú
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
- 100 ml Víno bílé
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.5 ks Citrony
- 1 ks Cuketa
- 4 ks Losos - filety
- 2 ks Tymián čerstvý
- 8 ks Rajčata Cherry
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 3 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 0.4 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 508 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 21 g
- Sodík 310 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 165 mg
- Draslík 1350.7 mg
- Vláknina 9761.5 mg
- Vitamín A 9761.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 67 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na ragú omyjeme cuketu, odkrojíme špičky, rozpůlíme a nakrájíme na plátky silné 1,5 cm. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky, rajčátka rozpůlíme, bazalku opláchneme a lístky nakrájíme na hrubo.
-
2
Plátky cukety osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji opékáme spolu s plátky česneku. Poté podlijeme vínem, necháme odvařit a přidáme rajčátka a bazalku. Na závěr vmícháme máslo a nechám ho rozpustit.
-
3
Na lososa připravíme porce lososa bez kůže, osolíme a opepříme. Česnek oloupeme a nakrájíme na kousky, větvičky tymiánu opláchneme.
-
4
Na rozpáleném oleji z jedné strany opečeme lososa, přidáme česnek a tymián. Poté filety opečeme z druhé strany. Pánev odstavíme z ohně a necháme lososa „dojít“. Dbáme, aby nebyl příliš opečený, aby nebyl vysušený.
-
5
Lososa před podáváním zakapeme citronovou šťávou a položíme na porci ragú.