Bramborové noky se šunkou a brynzou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 130 g Sýr Brynza
  • 100 g Farmářská šunka 96% masa
  • 200 g Řepa Červená Bio
  • 100 g Mouka pšeničná hrubá
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 ks žloutek
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3.5 l Voda pitná
  • 1.5 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 336 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 419 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 404.4 mg
  • Vláknina 5279.5 mg
  • Vitamín A 5279.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté brambory ve slupce uvaříme v osolené (0,5 lžička soli) vodě do měkka, slijeme a necháme mírně zchladnout. Zchladlé oloupeme a propasírujeme do mísy. Smícháme s moukou, solí (0,5 lžička), rozšlehaným vejcem a žloutkem a vypracujeme hladké těsto. Pokud by se lepilo, přidáme mouku.

  • 2

    Vyválíme válečky, z nich krájíme šikmo noky a v v osolené vroucí vodě vaříme asi 4 minuty, scedíme (asi 3 lžíce vody odložíme) a necháme okapat.

  • 3

    V osolené vodě uvaříme do měkka řepu, slijeme a necháme zchladnout. Poté řepu oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemno, zpěníme na rozpáleném oleji, přidáme řepu, zalijeme octem, osolíme a opepříme a necháme ocet odvařit.

  • 4

    Do silnostěnného kastrolu vlijeme odloženou vodu a v ní rozpustíme brynzu. Do brynzy vmícháme okapané noky a přimícháme drobně pokrájenou šunku.

  • 5

    Noky podáváme s červenou řepou a jemně posekanou pažitkou.

Komentáře k receptu