Hovězí líčka dušená v kořenové zelenině s červeným vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1000 g Hovězí líčka
  • 200 g Mrkev kořen
  • 200 g Cibule
  • 200 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 2 ks Bobkový list
  • 6 ks Nové koření celé
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Vepřové sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 255 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 190 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 223.5 mg
  • Vláknina 5362.7 mg
  • Vitamín A 5362.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí líčka zprudka z obou stran opečeme v kastrolu na rozpáleném sádle a podlijeme kvalitním červeným vínem. Přidáme očištěnou, na větší kusy nakrájenou zeleninu, nové koření a bobkový list. Lehce promícháme, osolíme, opepříme a necháme na malém plameni tzv. táhnout pod pokličkou, dokud není maso měkké. Je to kližkovité maso, takže ke změknutí bude potřeba minimálně 90 minut.

  • 2

    Měkké maso vyjmeme, omáčku scedíme a zredukujeme do potřebné hustoty - nakrájíme do ní na tenká kolečka jednu malou, lehce povařenou mrkev a přidáme nasekanou pažitku.

Komentáře k receptu