Hovězí líčka dušená v kořenové zelenině s červeným vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 255 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 5 g
- Sodík 190 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 223.5 mg
- Vláknina 5362.7 mg
- Vitamín A 5362.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí líčka zprudka z obou stran opečeme v kastrolu na rozpáleném sádle a podlijeme kvalitním červeným vínem. Přidáme očištěnou, na větší kusy nakrájenou zeleninu, nové koření a bobkový list. Lehce promícháme, osolíme, opepříme a necháme na malém plameni tzv. táhnout pod pokličkou, dokud není maso měkké. Je to kližkovité maso, takže ke změknutí bude potřeba minimálně 90 minut.
-
2
Měkké maso vyjmeme, omáčku scedíme a zredukujeme do potřebné hustoty - nakrájíme do ní na tenká kolečka jednu malou, lehce povařenou mrkev a přidáme nasekanou pažitku.