Ragú z cukety a hub
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 161 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 9 g
- Sodík 16 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 13.5 mg
- Draslík 468.3 mg
- Vláknina 4822 mg
- Vitamín A 4822 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme česnek a cibuli, nakrájíme nadrobno. Očistíme cuketu, omyjeme a pokrájíme na širší kousky. Očistíme žampióny a nakrájíme je na plátky.
-
2
Rozpálíme v hrnci olej a cibuli s česnekem podusíme dozlatova. Přidáme žampiony a cuketu, krátce orestujeme. Dochutíme pepřem a granulovaným zeleninovým vývarem, přelijeme kondenzovaným mlékem a krátce povaříme.
-
3
Omyjeme pažitku a po okapání najemno nasekáme a před podáváním ragú pažitkou posypeme.